Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler sover i Stockholm

Kväll över Mariaberget i Stockholm. Turismen i huvudstadsområdet fortsätter att öka starkt. Foto: Ulo Maasing.

Kväll över Mariaberget i Stockholm. Turismen i huvudstadsområdet fortsätter att öka starkt. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Stockholm fortsätter att öka starkt. Under september gjordes över 1,2 miljoner gästnätter på boendeanläggningar i Stockholms län, vilket är en ökning med tretton procent,  jämfört med samma månad förra året. Den största ökningen kommer från utländska gäster. Sammanlagt ökade de utländska övernattningarna i Stockholms län med 25 procent, rapporterar Stockholm Visitors Board.

Satsningen på stora internationella kongresser inom Stockholms profilområden är en av anledningarna till framgångarna under september.

– Under september var Stockholm bland annat värd för den stora Diabeteskongressen, EASD, med 18 000 under fem dygn. Det är ett kvitto på att vår region är konkurrenskraftig som plats för stora möten och kongresser, säger Karin Mäntymäki, tf VD, Stockholm Visitors Board

Den största procentuella ökningen av gästnätter kommer från länder utanför Europa som ökar med sammanlagt 30 procent. De flesta internationella övernattningarna kom från Stockholms största internationella marknader Tyskland (+24%) följt av Storbritannien (+16%) och USA (+7%).

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)