Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förarknapp ska locka till reflektion

Nobinaförare vill locka till reflektion. Foto: Nobina.

Nobinaförare vill locka fram reflexer. Foto: Nobina.

Nobinas bussförare i Uppland ska stimulera fler att reflektera. Nästan 75 procent av bussförarna som kör regionbussarna i Uppland uppger i en undersökning att många struntar i att bära reflex. Därför kommer förarna under kommande veckor att bära en knapp som påminner om vikten av att använda reflex. Samtidigt kommer företaget även att dela ut över 1 000 reflexer i Uppland, med fokus på linjer som har utsatta hållplatser där det är extra viktigt med reflex.

Men det räcker inte att bara bära reflex. För att en reflex ska synas bra bör den som bär den även röra på sig, och allra helst ska reflexen sitta i knähöjd.

– Våra bussförare har delat ut reflexer under ett antal år för att hjälpa våra kunder synas bättre. Även i år kommer våra förare att dela ut reflexer. Vi har fokus på linjer där behovet är som störst. Samtidigt som vi delar ut informerar vi även om att reflexer är en färskvara som behöver bytas ut från år till år, säger Malin Säker, marknadsutvecklare på Nobina i Uppland.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)