Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotländsk uppstickare även till Nynäshamn

Med HSC Express kommer Gotlandsbåten att till sommaren trafikera både Västervik och Nynäshamn från Visby. Foto: Gotlandsbåten.

Med HSC Express kommer Gotlandsbåten att till sommaren trafikera både Västervik och Nynäshamn från Visby. Foto: Gotlandsbåten.

Gotlandsbåten, som startar trafik mellan Gotland och fastlandet till sommaren, kommer att trafikera även Nynäshamn. Ursprungligen hade rederiet planerat för en linje mellan Gotland och Västervik, men nu har man beslutat att trafikera även linjen Nynäshamn – Visby.

– Det känns som kombinationen Västervik och Nynäshamn är en långsiktig och bra lösning för Gotlandsbåten och för Gotland. Det bor så väldigt mycket folk i Stockholmsområdet, säger Ralph Axelson, vd för Gotlandsbåten, till helagotland.se

Rederiet planerar att öppna bokningen vid årsskiftet och bedriva trafik på båda linjerna under perioden juni – augusti 2016, men håller öppet för att möjligen börja trafiken lite tidigare.

Båda linjerna ska trafikeras av samma fartyg, vilket innebär att man kommer att banta den trafik man ursprungligen hade planerat att köra mellan Visby och Nynäshamn. Enligt de ursprungliga planerna skulle Gotlandsbåten köra två dagliga turer mellan Visby och Västervik.

– I princip kan vi köra en tur till Västervik och en tur till Nynäshamn varje dag. Sedan kan vi av praktiska skäl exempelvis dra ner turerna en dag i veckan., säger Ralph Axelson.

Turlistan är ännu inte fastställd.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)