Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klartext för Vårgårdabuss

Freedrik Schön, vd för Sindas.

Freedrik Schön, vd för Sindas.

Vårgårdabuss, som har ett 60-tal bussar i tre depåer, byter planeringssystem till Klartext Bussbokning integrerat med personal- och tidrapporteringssystemet transPA. Vårgårdabuss ingår i samverkansbolaget Bivab, tidigare Buss i Väst , och har funnits i mer än 30 år.

Klartext Bussbokning var framför allt utvecklat för beställningstrafik från början. Sedan sex år tillbaka hanteras även linjetrafik. Den senaste versionen som släpptes i somras har man även byggt in vagnomlopp i systemet och att det enkelt går att bygga om tjänsterna ute i planeringen. Det finns även stöd för att bygga tjänster av sin beställningstrafik eller varför inte kombinera linjetrafik och beställningstrafik i samma tjänst.

– Både Vårgårdabuss och Leja Touring har nu i november tecknat avtal för att köra Klartext Bussbokning som planeringssystem säger Fredrik Schön, vd på Sindas.

– Det visar att vår senaste satsning på linjetrafiken i systemet ger resultat och att vi är en etablerad och stark leverantör inom bussbranschen.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)