Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klassisk busslinje nära slutet

Om drygt ett år kan sista bussen från Umeå busstation till Sundsvall gå. Foto: Ulo MAasing.

Om drygt ett år kan sista bussen från Umeå busstation till Sundsvall gå. Foto: Ulo MAasing.

Den klassiska busslinjen längs Norrlandskusten, från Sundsvall, via Lunde till Umeå kan försvinna om ett drygt år. Linjen, som numera heter linje 10 och upphandlas av Länstrafiken Västerbotten,  har tappat resenärer till Norrtåg.

Det nuvarande trafikavtalet för linjen löper till och med den sista december nästa år. Men under perioden januari – augusti i år har det totala resandet med linjen minskat med mer än 30 procent, jämfört med samma tid i fjol. Istället har resandet med tåg tagit över. Norrtåg har nio dubbelturer och SJ tre dubbelturer på sträckan varje vardag.

Därför tycker politikerna i landstingsstyrelsens regionala utskott i Västernorrland att man ska slopa bussen. De totala kostnaderna för länstrafikbolagen i Västernorrland och Västerbotten uppgick i fjol till 8,7 miljoner kronor.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)