Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med ny koncernchef för Scania

Henrik Henriksson tar över som vd och koncernchef för Scania från årsskiftet. Foto: Scania.

Henrik Henriksson tar över som vd och koncernchef för Scania från årsskiftet. Foto: Scania.

Det är nu klart vem som ska leda Scanias verksamhet i framtiden. Styrelsen i Scania har utsett Henrik Henriksson till verkställande direktör och koncernchef i Scania AB. Han tillträder befattningen den 1 januari och efterträder Per Hallberg. Henrik Henriksson kommer från samma datum att utses till medlem av ledningen för Volkswagen Truck & Bus (Truck Board).

Henrik Henriksson, född 1970, är civilekonom och ingår sedan 2012 i Scanias verkställande ledning med ansvar för försäljning och marknadsföring. Han anställdes vid Scania 1997 som trainee och har innehaft ett flertal ledande befattningar inom bolagets marknadsorganisation.

− Henrik Henriksson är en kompetent och erfaren person, som med sin entreprenörsanda och visionära ledarskap har rätt profil för att långsiktigt leda och utveckla bolaget, säger Scanias styrelseordförande Andreas Renschler.

− Jag ser fram emot uppdraget att fortsätta utveckla Scania i enlighet med de mål och strategier som företagets ledning och styrelse har slagit fast. Vi ska fortsätta att bredda erbjudandet av produkter och tjänster som driver såväl våra kunders som vår egen lönsamhet och arbetet för att bli ledande inom hållbara transporter. En viktig uppgift för Scania är också att ta till vara möjligheterna att utveckla märkesunika kundlösningar som öppnas genom samarbetet inom Volkswagen Trucks & Buses, säger Henrik Henriksson.

Per Hallberg lämnar under 2016 sina operativa uppdrag. Han har varit anställd vid Scania sedan 1977 och ingått i den verkställande ledningen sedan 2001. Han utsågs till vd när det blev klart att koncernchefen Martin Lundstedt hade utsetts till koncernchef för Volvo.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)