Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Små städer ökar starkt i Skåne

Resandet med stadsbussarna i Hässleholm har ökat kraftigt i år. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med stadsbussarna i Hässleholm har ökat kraftigt i år. Foto: Ulo Maasing.

Det är stadsbussarna som har den största ökningen av kollektivresandet i Skåne och allra mest ökar resandet med stadsbuss i Lund och i flera mindre skånska städer. Det visar färska siffror för resandeutvecklingen från Skånetrafiken för årets första nio månader.

Stadsbussresorna ökade med totalt 6,0 procent under januari – september, jämfört med samma tid i fjol. Mest ökade resandet med stadsbussarna i Hässleholm som uppvisar en ökning med 14,8 procent. I absoluta tal handlar det om en ökning från 409000 resor till 470000 resor under perioden.

I Lund ökade resandet med 14,6 procent, från 6,7 till 7,6 miljoner resor, i Kristianstad med 10,8 procent från 2,2 till 2,5 miljoner resor och i Eslöv med 10,2 procent, från 371 000 resor till 408 000 resor.

Totalt ökade resandet med de skånska stadsbussarna från 55,7 till 59 miljoner resor.

De gula regionbussarna ökade resandet med två procent från 23,6 till 24,1 miljoner resor och regionaltågens resande ökade med 3,6 procent, från 32,1 till 33,2 miljoner resor. Busstrafiken dominerar således stort i den skånska kollektivtrafiken.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)