Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo dominerade stort i oktober

Volvo svarade för två tredjedelar av alla nyregistrerade tunga bussar under oktober. Bild: Volvo.

Volvo svarade för två tredjedelar av alla nyregistrerade tunga bussar under oktober. Bild: Volvo.

Volvo dominerade med besked nyregistreringarna av tunga bussar i oktober. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens registreringsstatistik. På andra plats kom Solaris. Under oktober registrerades totalt 110 nya bussar (både lätta och tunga), 17,9% färre än under samma tid förra året, då 134 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 984 bussar, 13,6% färre än förra året, då 1139 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 100 under oktober, 15,3% färre än under samma tid förra året då 118 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – oktober 768 tunga bussar, 18,6% färre än under motsvarande period förra året då 944 registrerades.

Här är registreringsstatistiken för tunga bussar under oktober, märke för märke:
Volvo 66
Solaris 13
Scania 10
Setra 5
Mercedes-Benz 4
Temsa 2

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)