Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sohlberg fakturerade dubbelt för skoltrafik

Sohlberg1Krisande bussföretaget Sohlberg Buss har fakturerat Borås kommun för skoltrafik som man inte har kört, skriver Borås Tidning. Kommunen har granskat en del fakturor från företaget och funnit oklarheter i fakturorna från Sohlberg Buss.

Enligt Borås Tidning har kommunen startat en utredning för att få klarhet i hur stora bristerna är. Till en början granskas årets och fjolårets fakturor.

Johan Fagerström är tf vd för Sohlberg Buss sedan tidigare vd:n och storägaren Hans-Erik Sohlberg har sparkats av styrelsen.

Fagerström medger misstag i faktureringen.

– Vi har skickat en faktura för mycket förra året. Enligt avtalet ska vi fakturera vid tio tillfällen per år, men vi har skickat elva fakturor. I samband med nästa faktura ska det justeras. Skolavtalet med Borås stad står under Sjuhäradsbuss och det är inte satt under rekonstruktion så tillgångarna i Sjuhäradsbuss är inte frysta, säger Johan Fagerström till Borås Tidning.

På måndagen godkände Borås Tingsrätt en företagsrekonstruktion av Sohlberg Buss sedan företaget hamnat i en svår ekonomisk kris.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)