Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jämnare och tydligare fick fler att resa

Bussresandet mellan Lund och Kävlinge har ökat kraftigt i år. Foto: Skånetrafiken.

Bussresandet mellan Lund och Kävlinge har ökat kraftigt i år. Foto: Skånetrafiken.

När Skånetrafiken gjorde tidtabellen för busstrafiken mellan Kävlinge och Lund jämnare och tydligare blev det fart på resandet – och det rejält. Hittills under 2015 har 34% fler resor gjorts och ökningen har varit stabil hela året. Nu väntar ytterligare satsningar.

Vid förra tidtabellsskiftet i mitten av december 2014 sattes fler turer in på linje 123 mellan Kävlinge-Furulund-Lund. Satsningen gav resultat direkt och färska siffror för januari till oktober i år visar en genomsnittlig resandeökning på 34%.

– Vi gjorde en rejäl satsning och införde fler turer på vardagar som gjorde tabellen jämnare och tydligare. Det är tydligt att kunderna har hittat och uppskattat vår satsning, vilket är glädjande, säger Håkan Kristiansson, Skånetrafikens affärsutvecklare i området.

Under året har 36.000 fler resor gjorts jämfört med 2014 och ökningen har varit stabil varje månad. Fler från Kävlinge och Furulund har tagit bussen till jobbet och linjen stannar bland annat vid Universitetssjukhuset i Lund. Men det finns fler förklaringar bakom ökningen, menar man på Skånetrafiken.

– Vi har jobbat hårt med punktligheten. På linje 123 har vi nu en punktlighet på 91%, vilket är en bra siffra trots vägarbeten under året, säger Eva Klingstedt som är trafikutvecklare på linjen.

I december väntar fler turer på lördagar och söndagar och även denna gång läggs avgångarna där det tidigare funnits luckor, så att tabellen blir jämnare.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)