Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder till Scania från Transdev för trafik i Skåne

I ordern från Transdev ingår 23 Scania/Van Hool Astromega för Skåneexpressen. Foto: Scania.

I ordern från Transdev ingår 23 Scania/Van Hool Astromega för Skåneexpressen. Foto: Scania.

Scania har fått en stororder på bussar från Transdev Sverige. Bussarna ska sättas in i Transdevs kollektyivtrafik i Skåne för Skånetrafiken. Leveransen omfattar 58 Scania Citywide regionbussar och 23 Scania Van Hool dubbeldäckare för Skånetrafikens expressbussnät.

–  Förutom bussleveranserna kommer vi även till viss del att ansvara för servicen med vårt breda nätverk av återförsäljare och verkstäder, säger Krister Thulin, bussansvarig för Scania-Bilar Sverige.

Ett viktigt incitament för Transdev är att kunna öka antalet resenärer i kollektivtrafiken och säkerställa hög kundnöjdhet under de kommande tio åren.

– Vi strävar efter att erbjuda en bra service och vi vet av erfarenhet att nya bussar alltid uppskattas av resenärerna. Därför känns det väldigt roligt att under 2016 kunna trafikera med 81 nya bussar i Skåne. Något som också är spännande är dubbeldäckaren Scania Van Hool som har hög kapacitet, vilket skapar möjlighet att utveckla servicen för passagerarna, säger Thomas Nohre, affärsområdeschef på Transdev.

De beställda bussarna har Euro 6-motorer och kan köras på de alternativa drivmedlen RME och HVO. På så sätt ökar CO2-reduktionen dramatiskt.

– Scania har hela skalan av produkter med alternativa drivmedel och motorer för Euro 6, något som stärker vår position som marknadsledare när det gäller att skapa hållbara transportlösningar för alla, säger Robert Sobocki, vd för Scania-Bilar Sverige.

Trafikstarten i Skåne sker under den senare delen av 2016 och gäller för trafiken mellan Malmö-Lund samt mellan Malmö-Hörby-Kristianstad.

Leveransen till Transdev omfattar:
58 stycken Scania Citywide, 14.8 meter, lågentré som regionbussar. Bussarna har Euro 6-motorer, som kan köras på
diesel, RME eller HVO.
23 stycken Scania Van Hool, 14.8 meter, dubbeldäckare som expressbussar. Bussarna har Euro 6-motorer, som kan köras
på diesel, RME eller HVO.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)