Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark ökning för Stockholm

Stockholmsturism

Turismen till Stockholm fortsätter att öka starkt. Under oktober gjordes över 1,1 miljoner gästnätter på boendeanläggningar i Stockholms län, vilket är en ökning med 7 procent i jämförelse med föregående år. Den största ökningen kommer från utländska gäster. Sammanlagt ökade de utländska övernattningarna i Stockholms län med 22 procent i oktober.

Den största procentuella ökningen kommer från länder utanför Europa som ökar med sammanlagt 31 procent, följt av Europa med 20 procent. De flesta internationella övernattningarna kom från Stockholms största internationella marknader Storbritannien (28%) Tyskland (+17%) följt av Norge (+12%) och USA (+24%).

– Stockholms attraktionskraft som internationell året-runt-destination visar sig tydligt i besökssiffrorna. Mycket av ökningen i oktober är ett kvitto på att vår region blivit riktigt konkurrenskraftig som alternativ för besökare inom både affärs- och privatresesegmenten, säger Karin Wanngård (s), finansborgarråd i Stockholms stad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)