Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Färdtjänstberättigade åker gärna kollektivtrafik

För ett år sedan fick omkring 20 000 färdtjänstberättigade i Skåne möjlighet att åka gratis med den allmänna kollektivtrafiken.

För ett år sedan fick omkring 20 000 färdtjänstberättigade i Skåne möjlighet att åka gratis med den allmänna kollektivtrafiken.

När Skånetrafiken för ett år sedan gav färdtjänstresenärer möjlighet till fria resor med kollektivtrafiken i Skåne öppnade man för en succé. Antalet resor som färdtjänstberättigade gör med den allmänna kollektivtrafiken har ökat från 16 000 i månaden till närmare 50 000.

Det var den 1 februari i fjol som Skånetrafikens färdtjänstkunder fick möjlighet att resa fritt i den allmänna kollektivtrafiken i Skåne. 20 000 färdtjänstberättigade i Skåne fick hem ett nytt färdtjänstbevis – Jojo Serviceresor. Kortet ger dem rätt till fria resor på alla Skånetrafikens bussar och tåg inom Skåne.

Flertalet kommuner i Skåne har avtal om färdtjänst med Skånetrafiken och det är där som färdtjänstkunderna har rätt att resa gratis med den allmänna kollektivtrafiken.

Klippan, Höganäs, Trelleborg, Vellinge och Svedala står än så länge utanför.

Syftet med förändringen var tvåfaldigt: Dels att göra det möjligt för färdtjänstberättigade att resa mer, dels att minska kostnaderna för färdtjänsten.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)