Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler Solarisbussar till Västerås

Västerås Lokaltrafik har beställt ytterligare tolv bussar från Solaris. När de är levererade kommer företaget att ha 111 Solarisbussar i sin vagnpark.

Västerås Lokaltrafik har beställt ytterligare tolv bussar från Solaris. När de är levererade kommer företaget att ha 111 Solarisbussar i sin vagnpark.

Västerås Lokaltrafik utökar sin flotta av bussar från Solaris. När företaget nu har upphandlat tolv nya biogasbussar för regiontrafik valde man än en gång Solaris som leverantör. När bussarna är levererade kommer Västerås Lokaltrafik att ha totalt 111 Solaris i sin vagnpark.

De tolv bussarna i den senaste beställningen är av samma modell, Urbino 15LE Biogas, som de femton bussar som Solaris levererade till Västerås Lokaltrafik under hösten, men de kommer att utrustas med en extra gastank för att få en längre räckvidd.

Bussarna kommer därmed att klara närmare 65 mil på full tank. De kommer även utrustas med elektriska dörrar istället för pneumatiska i syfte att minska belastningen på tryckluftssystemet , vilket också medför en lägre bränsleförbrukning.

När bussarna levererats under sommaren kommer 111 av Västerås Lokaltrafiks totalt 165 bussar vara Solarisbussar. Av dessa drivs 110 med biogas och en buss drivs med 100% el, som laddas på depån i Västerås. Totalt kommer därmed156 av Västerås Lokaltrafiks 165 bussar drivas med biogas.

– Vi tycker Solaris levererar mycket bra och moderna bussar, vi uppskattar också Solaris lyhördhet och viljan att ständigt förbättra sin produkt, säger Peter Liss, vd för Västerås Lokaltrafik.

– Förutom att vi tycker att Solaris håller en hög kvalitet på sina bussar är vi också särskilt nöjda med den låga bränsleförbrukningen på samtliga bussar Solaris har levererat till oss, säger Västerås Lokaltrafiks tekniske chef Mikael Källberg.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)