Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för taxijätte

Nuvarande vd:n i Cabonline Group (f d Fågelviksgruppen) Ole Oftedal (till vänster) blir gruppens styrelseordförande och Thomas Ekman tar i april över som vd för taxijätten.

Nuvarande vd:n i Cabonline Group (f d Fågelviksgruppen) Ole Oftedal (till vänster) blir gruppens styrelseordförande och Thomas Ekman tar i april över som vd för taxijätten.

Taxijätten Fågelviksgruppen byter namn till Cabonline Group och skiftar vd. I april tar Thomas Ekman, idag vd för Tele2 Sverige, över vd-posten i Cabonline Group- Där efterträder han Ole Oftedal som blir styrelseordförande. I Cabonline Group ingår bland annat Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi.

Thomas Ekman har varit vd för Tele2 Sverige sedan 2011 och var dessförinnan marknads- och försäljningschef på Tele2. Han har tidigare haft ett flertal ledande befattningar inom Modern Times Group MTG.

–  I det expansiva läge som både taximarknaden och Cabonline Group nu befinner sig så är Thomas en nyckelperson och en mycket viktig förstärkning, säger nuvarande vd:n Ole Oftedal som blir styrelseordförande i Cabonline Group.

– Det finns få marknader som kommer genomgå en sådan förändring framöver som hur vi förflyttar oss. Fler och fler människor flyttar till städer och fler och fler väljer att inte skaffa egen bil. Modern och uppkopplad teknik vänder upp och ner på en traditionell bransch som taxi och sätter kunden i fokus på ett helt annat sätt än tidigare, säger Thomas Ekman.

Cabonline Group ägs av det internationella riskkapitalbolaget H.I.G. Capital. H.I.G investerar i bolag i USA och Europa, har kontor i Miami, New York, Boston, Chicago, Dallas, San Francisco och Atlanta i USA, samt dotterbolagskontor i London, Hamburg, Luxemburg, Madrid, Milano, Paris i Europa och Rio de Janeiro i Sydamerika.

Cabonline Group grundades 1989. I Sverige och Norge är ca 3500 åkerier anslutna med tillsammans ca 7000 fordon under olika varumärken.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

1 kommentar »

  1. Sverigetaxi ägs av Flygtaxi Sverige AB.
    Däremot äger Cabonline Group de till Sverigetaxi anslutna taxibolagen i Kalmar, delar av Skåne, Göteborg och Borås, Stockholm och Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)