Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya ägare ska svalka bussar i hela världen

Spheros, en av världens största tillverkare av luftkonditionering för bussar, byter ägare. Foto: Spheros.

Spheros, en av världens största tillverkare av luftkonditionering för bussar, byter ägare. Foto: Spheros.

En av världens största tillverkare av luftkonditionering för bussar, Spheros, byter ägare. Franska Valeo har tecknat avtal med det tyska investmentbolaget DBAG att förvärva Spheros. Valeo levererar idag komponenter till fordonsindustrin över hela världen och är med sina 135 fabriker och nästan 88000 anställda ett verkligt jätteföretag.

I ett pressmeddelande förklarar Valeo förvärvet med att det ger Valeo en möjlighet att etablera sig i med sina kyl- och värmeaktiviteter i den dynamiska bussbranschen som man väntar kommer att växa fem procent om året de kommande åren, globalt sett. Den snabba tillväxten av bussindustrin förklaras av en allt starkare urbanisering som ställer stora krav på utbyggd kollektivtrafik.

Dessutom kommer Spheros att bidra till att förbättra Valeos lönsamhet eftersom Speros´ marginaler är högre än Valeos.

Spheros har tillverkat luftkonditioneringar för bussar i över 60 år. Med tiden har man breddat produktionen till att omfatta även bland annat vattenpumpar, värmesystem och takluckor. Huvudkontoret ligger i Gilching i Tyskland. Företaget har även anläggningar i Finland, Spanien, Ukraina, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Indien, Kina, Brasilien, Mexiko, Colombia, USA, Sydafrika och Australien.

Valeo har 135 fabriker, 16 forskningscentra och 35 utvecklingscentra i 30 länder över hela världen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)