Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistrekord i Stockholm

Den beridna högvakten är en av Sommarstockholms stora turistattraktioner. Här är en del av Livgardets dragonmusikkår på borggården på Stockholms slott. Foto: Ulo Maasing.

Den beridna högvakten är en av Sommarstockholms stora turistattraktioner. Här är en del av Livgardets dragonmusikkår på borggården på Stockholms slott. Foto: Ulo Maasing.

Stockholmsturismen slog med bred marginal ett nytt rekord 2015 enligt färska siffror från Stockholm Visitors Board. Under förra året nådde huvudstaden närmare 13 miljoner gästnätter. Det är en ökning med 1,2 miljoner gästnätter, dvs cirka 10 procent i jämförelse med föregående år. Motsvarande ökning för hela Sverige ligger på cirka 7 procent.

–  Med 13 miljoner gästnätter befäster vi vår position som en av Europas populäraste besöksdestinationer. När det gäller de internationella gästnätterna ser vi den största ökningen utanför Europa, främst från Indien och USA. Det är också positivt med en stadig ökning från viktiga volymmarknader som Tyskland och Storbritannien, säger Karin Wanngård(S), finansborgarråd i Stockholms stad.

Årssiffrorna är preliminära eftersom decembersiffrorna ännu inte är helt klara.

Men november månad visar på samma starka trend som hela året. Under månaden registrerades över 1 miljon gästnätter, vilket är en ökning med 7 procent jämfört med samma månad föregående år. Utländska gästnätter ökade med 22 procent där de flesta övernattningar kom från Storbritannien följt av Norge, USA, Tyskland och Finland.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)