Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare resor för regionanställda i Kronoberg

Medarbetare i Region Kronoberg kan från måndagen köpa billigare årskort för kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Medarbetare i Region Kronoberg kan från måndagen köpa billigare årskort för kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Region Kronoberg erbjuder från och med måndagen sina tillsvidareanställda medarbetare att köpa årskort genom nettolöneavdrag. Det gör det möjligt för den anställde att betala sitt årskort månadsvis genom ett avdrg på lönen som inte är skattepliktigt. Man reser sedan obegränsat, dygnet runt, i ett år. Jämför man med ordinarie priser så får man resa i 12 månader till priset av 9,5 månader.

– Det här är ett led i vårt arbete för att bli en attraktiv arbetsgivare för att kunna rekrytera ny personal. Det är dessutom en vinst, både för den anställde och för miljön, säger Helena Zettergren, tillförordnad HR-direktör i Region Kronoberg.

– Det är en bra förmån för de som pendlar. Flera arbetsgivare i grannlänen har haft god användning av förmånen i anställningsprocesser, främst när man vill rekrytera personal som bor utanför placeringsorten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)