Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer laddning i Uppland

Alla bussar i UL-trafiken i Uppland som har USB-uttag för laddning av mobiler och annat har den här symbolen.

Alla bussar i UL-trafiken i Uppland som har USB-uttag för laddning av mobiler och annat har den här symbolen.

Bussoperatören Nobina fortsätter att satsa på laddning i sina bussar. Nu utökas antalet bussar i trafiken i Uppland för Upplands Lokaltrafik (UL) med mobilladdning. Det är 24 nya bussar som utrustats med USB-uttag för laddning av mobil, surfplatta och liknande utrusning.

Några bussar i UL-trafik har sedan tidigare USB-uttag och möjligheten att kunna ladda mobilen eller surfplattan har uppskattats av många resenärer. Nu utökar Nobina, som kör stor del av regionbusstrafiken åt UL, antalet till totalt 31 bussar med USB-uttag.

– Det här är ett bra steg i rätt riktning för att göra restiden användbar och att en bussresa blir ett attraktivare resealternativ, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Uppsala läns landsting.

De flesta av de 24 nya bussarna är stationerade i Enköping. De kommer främst att sättas i trafik i stråket Uppsala – Enköping – Västerås men också förekomma på andra sträckor. Alla bussar med USB har en gul dekal med en laddningssymbol. Det finns två USB-uttag vid varje dubbelsäte och uttagen sitter i taket i bakre delen av bussen och i sidopanelen i främre delen av bussen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)