Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Anna och Ulrika hos infrastrukturministern: fossilfritt, skatter, kör- och vilotider

AnnaoUlrika

Ulrika Egervall och Anna Grönlund i ett nytt möte. Foto: Ulo Maasing.

I det nya avsnittet av vår serie Anna & Ulrika möter är det nu dags för Anna Grönlund och Ulrika Egervall från Sveriges Bussföretag att möta landets infrastrukturminister, statsrådet Anna Johansson (S).

I samtalet ger Anna Johansson sin syn på kör- och vilotidsfrågan, fossilfria drivmedel, skatter i busstrafiken och den kommande avtalsrörelsen:

Anna och Ulrika möter… Del 2 from Bussmagasinet.se on Vimeo.

Taggat som: , , , , , , , ,

1 kommentar »

  1. Jag lyssnar alltid med intresse på vad som sägs om kör- och vilotiderna. Noterade att man initialt pratade om hur besvärliga reglerna är, men sedan handlade det mest om Transportstyrelsen fyrkantiga tillämpning.

    Det är nog viktigt att hålla isär begreppen. Transportstyrelsen tillämpning och krav på omvänd bevisbörda vid avvikelser är ett bekymmer som måste ändras, ju förr desto bättre.

    Själva regelverket är inte så tokigt och behöver kanske bara några smärre anpassningar till busstrafikens villkor. T.ex. det som Bussföretagen säger att man ska få köra till bokat hotell, och inte bara till närmsta parkering, om man hamnat i kö efter t.ex. en olycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)