Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Continentals däckkontroll på Solarisbussar

Däcktillverkaren Continental har fått sitt system för kontroll av däcktryck och -temperatur godkänt av Solaris.

Däcktillverkaren Continental har fått sitt system för kontroll av däcktryck och -temperatur godkänt av Solaris.

Däcktillverkaren Continental har fått sitt system för kontroll av däcktryck- och -temperatur, ContiPressureCheck, godkänt av busstillverkaren Solaris.  Systemet kommer att finnas som originalutrustning på Solarisbussar. Hela Solaris produktprogram är nu konstruerad för att integrera systemet som standard på bussarna.

De nödvändiga kablarna och kopplingarna byggs i fabriken in i samtliga bussar. Däckens tryck och temperatur kan visas direkt på bussens instrumentbräda.  Om ContiPressureCheck-systemet beställs som tillval är såväl däcksensorer som den centrala kontrollenheten installerade vid leveransen, men dessa komponenter kan också enkelt eftermonteras.

Systemet använder sig av sensorer inne i däcken som mäter tryck och temperatur i realtid. Informationen sänds kontinuerligt till ett instrument på instrumentbrädan. Om trycket i något däck avviker från det korrekta varnas föraren omedelbart så att problemet kan åtgärdas.

Därmed  hjälper systemet till att minska bränsleförbrukning och slitage på däcken, samtidigt som deras livslängd ökar.

Sedan början av februari har Solaris börjat leverera de första 60 stadsbussarna med systemet till ett bussföretag i Krakow, Polen.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)