Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler reser med Västtrafik

Resandet med Västtrafik har ökat med 40 procent sedan 2006. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Västtrafik har ökat med 40 procent sedan 2006. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Västtrafiks bussar, båtar och tåg fortsätter att öka samtidigt som allt fler av Västtrafiks kunder är nöjda med kollektivtrafiken. Sedan 2006 har antalet resor med Västtrafik ökat med 40 procent.

Förra året gjordes nästan nio miljoner resor med Västtrafiks regiontåg, en ökning med fyra procent jämfört med 2014. Båttrafiken ökade med tre procent och busstrafiken med två procent under samma period. Totalt gjordes drygt 280 miljoner resor med Västtrafik under 2015, en ökning med en procent, vilket ungefär motsvarar 175 fullsatta bussturer om dagen

Under 2015 svarade 69 procent av kunderna vid mätningar ombord att de var nöjda eller mycket nöjda med Västtrafik som helhet, en ökning med tre procentenheter sedan 2014. Samtidigt har andelen som är missnöjda med Västtrafik minskat med en procentenhet till 9 procent för 2015. Även bland de telefonintervjuer som görs varje månad är trenden positiv och i december 2015 hade Västtrafik den högsta noteringen på tre år.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)