Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny bussterminal för 104 miljoner

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons(M). Foto: Ulo Maasing.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons(M). Foto: Ulo Maasing.

Storstockholm ska få en ny bussterminal i samband med att tunnelbanan förlängs till Barkarby. Terminalen, som ska ligga i Veddesta i Järfälla kommun, ska göra det möjligt att byta mellan buss och tunnelbana och kommer att kosta 104 miljoner att bygga.

– Bussterminalen möjliggör ett effektivt byte mellan de trafikslag som kommer att sammanstråla här. Den ligger centralt placerad vid nya Veddestabrons södra landfäste där Järfälla kommun planerar en betydande utbyggnad av bostäder, verksamheter och service. Jag hoppas och tror att det här kommer bli en bra kollektivtrafiklösning för såväl Järfällaborna som de många andra resenärer som dagligen kommer att använda terminalen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting.

– Den nya bussterminalen, tillsammans med den kommande tunnelbanan, förstärker Barkarby som en viktig regional kollektivtrafiknod och möjliggör att Järfälla kan fortsätta utvecklas som en av landets mest expansiva bostadskommuner, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)