Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya Scaniabussar rullar ut från fabrik

De första Interlink HD har nu rullat ut från Scanias fabrik i finska Lahti. Foto:Scania.

De första Interlink HD har nu rullat ut från Scanias fabrik i finska Lahti. Foto:Scania.

De första Scania Interlink HD (High Decker) har nu rullat av produktionslinan vid Scanias bussfabrik i Lahti, Finland. Bussarna ska levereras till det norska bussföretaget JVB. Bussen är en av medlemmarna i Interlinkfamiljen som premiärvisades för en bredare publik på bussmässan i Kortrijk i höstas. Bussen är baserad på Scania OmniExpress, men skillnaderna mot OmniExpress är betydande.

Sidofönstren går tio centimeter lägre än på OmniExpress. Foto: Scania.

Sidofönstren går tio centimeter lägre än på OmniExpress. Foto: Scania.

Sidofönstren är högre än på OmniExpress och går en decimeter lägre ner vilket ger passagerarna en bättre utsikt och mer av turistbusskänsla. Samtidigt är mittgången något upphöjd, vilket gör insteget från gång till sittplatser lägre.

Karossen är kraftigare och styvare än på OmniExpress, men trots det och större fönster är vikten lägre. Enligt Scania betyder den styvare karossen mindre vibrationer, lägre bullernivå och bättre komfort för passagerarna.

Interlink HD kan fås i längder från 11 till 15 meter; i tvåaxligt utförande är 13,2 meter maximal längd.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)