Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Grön expressbussjätte växer i Europa

FlixBus startade 2013 och hade i fjol 20 miljoner passagerare. Foto: Ulo Maasing.

FlixBus startade 2013 och hade i fjol 20 miljoner passagerare. Foto: Ulo Maasing.

Den tyska expressbussjätten FlixBus växer vidare i Europa genom att expandera sitt linjenät till Spanien och Storbritannien. Från den 24 mars kommer FlixBus att köra från Frankrike till London två gånger om dagen och en vecka senare startar man trafik från Barcelona direkt till Frankrike och Italien. Företaget aviserar också att man snart kommer att starta direktlinjer från Italien och Spanien till Centraleuropa.

FlixBus startades i samband med avregleringen av den långväga busstrafiken i Tyskland år 2013. Först byggde man upp ett linjenät i Tyskland innan företaget 2015 började att expandera över gränserna. Nu trafikerar man 18  europeiska länder. Förra året hade FlixBus 20 miljoner passagerare.

FlixBus har också en linje till Sverige: Berlin – Hamburg – Köpenhamn – Malmö. Linjen körs under FlixBus varumärke av Bergkvarabuss. Flixbus startades av två unga entreprenörer och har inga egna bussar utan bygger sin verksamhet på en rad underleverantörer som kör under samma varumärke och med gemensam profil på bussarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)