Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rese-Konsulterna in i bokningssystem

Rese-Konsulternas vd Göran Grell gör gemensam sak med Anders Hibell, Empir Solutions och Daniel Åberg, Åbergs Data.

Rese-Konsulternas vd Göran Grell gör gemensam sak med Anders Hibell, Empir Solutions och Daniel Åberg, Åbergs Data.

Grossistföretaget Rese-Knsulterna blir delägare i ett av de vanligaste bokningssystemen för bussresearrangörer. Tillsammans med IT-företaget Empir Solutions har Rese-Konsulterna gått in som ägare i Åbergs DataSystem.  Åbergs har sedan starten 1984 utvecklat och sålt bokningssystemet REBUS, för resebranschen.

REBUS har idag över 180 företag som kunder och 800 användare. REBUS användare kan delas in i tre kundkategorier: resebyråer, researrangörer och bussbolag.

Tillsammans skapar de tre ägarna en ägarallians som man hävdar innebär en plattform för snabbare och djupare programutveckling med tillväxtfokus framför allt på nätet.

Ägarfördelningen mellan parterna blir en tredjedel var.

– Vi är jätteglada för att vi har fått till den här affären, säger Daniel Åberg, huvudägare och grundare av Åbergs Data.

– Empir Solutions kommer att ge oss ytterligare kunskap och resurser för att utvecklas som företag rent tekniskt. Rese-Konsulterna kommer med sin erfarenhet i resebranschen kunna tillföra ett större kundfokus. Sammantaget innebär det större affärsnytta för våra kunder.

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med reseföretag, framhåller Anders Hibell, vd på Empir Solutions.

– Vi bygger för tillfället Rese-Konsulternas nya affärssystem: GoToo. Dessa erfarenheter kommer väl på plats när vi nu tillsammans med det rutinerade gänget på Åbergs Data, vill ta nästa steg framför allt på nätet.

– Våra kunder använder i stor utsträckning REBUS. Vi vill öka snabbheten hos våra kunder att finnas tydligare på nätet i flera format. Vi ser också stora fördelar i att vi delar med oss av våra erfarenheter i vad vi uppfattar som är viktigt för våra kunder, säger Göran Grell, vd för Rese-Konsulterna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)