Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Erfaren kollektivtrafikkvinna tar över Svensk Kollektivtrafik

Helena-L

Helena Leufstadius blir ny vd för Svensk Kollektivtrafik.

Svensk Kollektivtrafiks styrelse har utsett Helena Leufstadius till ny vd för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik. Hon kommer närmast från Sweco, där hon i nästan 5 år varit expertkonsult. Innan dess har Helena Leufstadius haft en rad nyckelpositioner i kollektivtrafikbranschen, bland annat vd för Västtrafik Sjuhärad, vd för Upplands Lokaltrafik och avtalschef på SJ AB.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklingen av Svensk Kollektivtrafik som den samlade kraften för medlemmarna i branschfrågor. Vi ska arbeta nära medlemmarna i vardagen, driva frågor proaktivt och sprida kunskap och erfarenhetsutbyte via olika kanaler och mötesplatser, säger Helena Leufstadius.

– Helenas gedigna branscherfarenhet blir till stor nytta för organisationen och en rad strategiska frågor såsom framtidens järnväg och kollektivtrafikens roll i nya regioner, säger Ulf Nilsson, ordförande Svensk Kollektivtrafik.

Helena Leufstadius tillträder som vd i månadsskiftet april/maj.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)