Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Silja Europa åter på Östersjön

Silja Europa är åter på Östersjön och seglar nu mellan Helsingfors och Tallinn. Foto: Tallink Grupp.

Silja Europa är åter på Östersjön och seglar nu mellan Helsingfors och Tallinn. Foto: Tallink Grupp.

På söndagen gjorde välkända Silja Europa comeback på Östersjön, närmare bestämt på Tallinks linje Tallinn – Helsingfors. Fartyget har varit utchartrat som flytande hotell men har under de senaste månaderna renoverats rejält.

De mest genomgripande förvandlingarna har gjorts på däck 7 och 8. Både Tax Free Superstore och parfymeriet har fått en helt ny look. Restaurang Fast Lane har genomgått en fullständig make-over och den fördetta restaurangen Taurus har helrenoverats och bytts ut mot den populära italienska restaurangen Tavolata. Den nya Tavolata restaurangen kommer att öppna den 28 mars. Även nattklubben och showbaren har renoverats och kommer att stå klara den 28 mars.

Utöver detta har hytterna, som förra året fungerade som flotell i Australien, försetts med nya sängar och TV.

Silja Europa byggdes år 1993 i Tyskland. Sett till antalet hytter är hon ett av världens störta passagerarfartyg. Fartyget är 202 meter långt med en bredd på 33 meter. Hon har kapacitet för att transportera över 3000 passagerare. Ombord finns det sammanlagt sex stycken hyttkategorier, fem restauranger, två barer och nattklubbar, en skönhetssalong och bastu samt fyra butiker. Silja Europa har den högsta isklassen 1A Super och marschfarten är 21,5 knop. Bildäcket har kapacitet att transportera 932 längdmeter fordon och fraktenheter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)