Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sydkorea avvecklar gasbussar i stor skala

I samarbete med HYundai vill Sydkoreas regering ersätta 26 000 gasbussar med bränslecellsbussar.

I samarbete med HYundai vill Sydkoreas regering ersätta 26 000 gasbussar med bränslecellsbussar.

Den sydkoreanska regeringen kommer att byta ut omkring 26 000 gasbussar över hela landet och ersätta dem med bränslecellsbussar. Det avslöjade landets finansminister Yoo Il-ho vid ett seminarium i den sydkoreanska staden Gwangju förra veckan. Satsningen görs i samarbete med den sydkoreanska fordonstillverkaren Hyundai.

Yoo Il-ho förklarade vid seminariet att den sydkoreanska regeringen kommer att ge tillstånd till befintliga tankstationer att installera vätgaspumpar. Regeringen uppmuntrar också företag i landet att utveckla delar för bränslecellsfordon. Därmed går regeringen till mötes önskemål från fordonsindustrin i landet om att vätgasindustrin i landet ska avregleras.

För närvarande finns omkring 26 000 gasbussar inregistrerade i Sydkorea. Regeringen och Hyundai vill byta ut 2000 av dessa årligen och ersätta dem med bränslecellsbussar, samtidigt som man installerar vätgaspumpar vid omkring 200 tankstationer för gas i landet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)