Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppåt för bussar i Europa

Nyregistreringarna av bussar i Italien var i februari 39,5 procent högre än samma månad i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Nyregistreringarna av bussar i Italien var i februari 39,5 procent högre än samma månad i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Nyregistreringarna av bussar över 3,5 ton i EU ökade kraftigt under februari, jämfört med samma månad förra året. Det visar statistik från de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA. Totalt registrerades 10,5 procent fler bussar under februari 2015 än under samma månad 2014.

Ökningen beror främst på en kraftig uppgång på flera av de stora marknaderna. Italien ökade med 39,5 procent, Tyskland med 27,6, Spanien med 25,9 och Frankrike med 23,2 procent. Storbritannien, däremot, minskade med 19,8 procent.

Ser man till årets första två månader har bussmarknaden i Europa ökat med 5,4 procent till 5217 enheter. Under de två månaderna backade Storbritannien med 24,5 procent, medan nyregistreringarna ökade i Spanien (+30,3%), Tyskland (+14,2%), Frankrike (+10,9%) och Italien (+9,1%).

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)