Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussarna ökade mest på Öresundsbron

Öresundsbron har haft en stark ökning av busstrafiken i år. Foto: Hajotthu/Wikimedia Commons.

Öresundsbron har haft en stark ökning av busstrafiken i år. Foto: Hajotthu/Wikimedia Commons.

Trafiken på Öresundsbron ökade med 4,1 procent under första kvartalet 2016, jämfört med samma period förra året. Mest ökade busstrafiken över bron. Där var ökningen 16,9 procent. Annan företagstrafik ökade med 5,8 procent.

Öresundsbrokonsortiet gör bedömningen att ökningen hänger samman med gränskontrollerna som skärptes den 4 januari i år.

– Arbetsgivare hittar olika lösningar, som bussar och hyrbilar, att erbjuda sina medarbetare som pendlar från Sverige. Vi ser också ett ökat antal taxiresor efter den 4 januari, säger Caroline Ullman-Hammer, vd för Öresundsbrokonsortiet.

Fritidstrafiken med BroPass ökade med 12,8 procent jämfört med samma period förra året. En del av den starka ökningen hängde samman med att påsken i år inföll i första kvartalet, till skillnad från förra året, då den inföll i andra.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)