Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slutbussat mellan Göteborg och Uddevalla

Trots problem med punktligheten tvingar Västtrafik från i sommar pendlare mellan Uddevalla och Göteborg att åka tåg. Bussarna försvinner nästan helt. Foto: Ulo Maasing.

Trots problem med punktligheten tvingar Västtrafik från i sommar pendlare mellan Uddevalla och Göteborg att åka tåg. Bussarna försvinner nästan helt. Foto: Ulo Maasing.

I sommar försvinner nästan all busstrafik mellan Uddevalla och Göteborg. Av dagens 14 turer varje vardag kommer bara två att finnas kvar från Uddevalla till Göteborg och i motsatt riktning blir det inga alls. Istället vill Västtrafik att resenärerna ska ta tåget.

– Det är ett stort överutbud av bussar och tåg i dag och det är varken ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart. Då väljer vi att satsa på tågen, säger Västtrafiks trafikchef Mikael Olsson till Bohusläningen.

Tågtrafiken på Bohusbanan har länge haft stora problem med punktligheten.På frågan om varför man gör den prioriteringen när busstrafiken är betydligt mer pålitlig när det gäller att hålla tidtabellen svarar Mikael Olsson:

– Jag håller med om att punktligheten på tågsidan kan vara ett problem ibland, men vi jobbar hela tiden för att punktligheten ska bli bättre. Men jag har full förståelse för att man kan ha synpunkter på det här.

De två bussturer som finns kvar från Uddevalla till Göteborg går klockan 4.40 och 16.15.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)