Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussjätten FlixBus bekräftar tillväxtplaner i Sverige

Den 28 april börjar den tyska expressbussjätten FlixBus köra trfik mellan Malmö och Stockholm respektive Göteborg. Företaget bekräftar nu att man avser att starta fler linjer i Sverige och mellan Sverige och utlandet. Foto: FlixBus.

Den 28 april börjar den tyska expressbussjätten FlixBus köra trfik mellan Malmö och Stockholm respektive Göteborg. Företaget bekräftar nu att man avser att starta fler linjer i Sverige och mellan Sverige och utlandet. Foto: FlixBus.

Den tyska expressbussjätten FlixBus bekräftar nu att man till sommaren kommer att starta fler linjer i Sverige och mellan Sverige och utlandet. Som bussmagasinet.se nyligen kunde avslöja kommer FlixBus att från den 28 april etablera två expressbusslinjer i Sverige, från Malmö till Göteborg respektive Stockholm.

Fler nationella och internationella förbindelser och även flera destinationer i Sverige kommer att starta till sommaren, uppger företaget.

FlixBus är idag Europas största expressbussföretag med dagliga förbindelser i och till 18 länder och med 20 miljoner passagerare förra året.

Biljettpriserna mellan Malmö och Stockholm/Göteborg är från 99 kronor enkel resa.Med FlixBus kan man resa direkt till en lång rad städer på kontinenten. Några prisexempel: Göteborg – Hamburg från 369 kronor, Göteborg – Berlin från  349 kronor och Stockholm – Hamburg från 359 kronor. Man kan också resa lokalt mellan Malmö och Köpenhamn  för 39 kronor.

– Att addera Stockholm och Göteborg till vårt europeiska nätverk är bara första steget in på den svenska marknaden. Fler regionala destinationer och även nya utrikeslinjer till andra städer i Europa kommer att starta till sommaren, uppger Bettina Engert, talesperson på FlixBus.

De gröna bussarna i FlixBusnätet är utrustade med gratis Wi-Fi, eluttag, extra benutrymme och luftkonditionering. I biljettpriserna är tre väskor inkluderade. Avbokning eller ändring av biljetten är gratis och möjligt fram till 15 minuter före avgång.

Biljetter säljs nu via FlixBus.se och via företagets app för smarta telefoner. Med appen, som finns för iOS, Windows och Android kan resenärerna checka in med QR-kod, få reseinformation om sin tur samt navigera till den hållplats varifrån bussen går.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)