Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Färre bussar för pendlare, fler för shoppare

MallbussSamtidigt som bussoperatörer runt om i Storstockholm och SL/Trafikförvaltningen i Stockholms län får hård kritik från både kommunpolitiker och resenärer för nya nerskärningar i busstrafiken gör Arriva en satsning på utökad trafik. Dock inte för pendlare, utan för människor som vill shoppa i det jättelika shoppingcentrat Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna.

Från och med lördag den 2 april kan alla som besöker Mall of Scandinavia ta bussen ända fram till entrén med Arrivas nya busslinje 103. Bussen är tänkt att underlätta för besökare till gallerian som åker kollektivt till Solna station och ett bekvämt alternativ för trötta ben efter en dags shopping, skriver Arriva i ett pressmeddelande.

Buss 103 är en ringlinje som kommer trafikera Arenastaden och Mall of Scandinavia och utgå från Solna station. Turen till gallerian tar tre minuter och bussen stannar vid fyra hållplatser Pyramidvägen, Mall of Scandinavia, Arenan och Signalbron. Hela turen tar 10e minuter.

Bussen går mellan kl. 9:55 – 20:10 lördagar, söndagar och helgdagar då gallerian har flest besökare. Mitt på dagen blir det avgångar var 7e minut, se bifogad tidtabell för exakta tider.
Buss 103 ingår i den vanliga SL-trafiken och resenärer kan åka på sin vanliga SL-biljett.

– Vi är utmanaren, som tänker vinna nya marknadsandelar genom att se möjligheter till nya innovativa lösningar, som gör det attraktivt för ännu fler att resa kollektivt, skriver Arriva.

Allt medan kommunpolitiker och resenärer i norra Storstockholm rasar över nya nerskärningar i busstrafiken.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)