Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny FoU-chef hos Scania

Claes Erixon, ny FoU-chef hos Scania. Foto: Scania.

Claes Erixon, ny FoU-chef hos Scania. Foto: Scania.

Buss- och lastbilstillverkaren Scania har utsett en ny chef för Forskning och Utveckling från den 1 maj. Det är Claes Erixon som idag är chef för Vehicle Definition & Product Quality inom Scanias forskning och utveckling.  Han blir också medlem av Scanias verkställande ledning, Executive Board, där han kommer att rapportera till bolagets vd och koncernchef Henrik Henriksson.

Claes Erixon, som är född 1969, anställdes vid Scania som trainee 1994 efter civilingenjörsexamen vid Kungliga Tekniska Högskolan. Sedan 1998 har han haft ett flertal olika chefsbefattningar inom forskning och utveckling samt produktion i både Sverige och Brasilien.

I sin nya befattning efterträder Claes Erixon Harlad Ludanek, som har utsetts till utvecklingschef vid Volkswagen Nutzfahrzeuge.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)