Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus i danskt samarbete

Danska Abildskous expressbusslinje 888 kopplas samman med Swebus´ trafik till Danmark.

Danska Abildskous expressbusslinje 888 kopplas samman med Swebus´ trafik till Danmark. Bild: Swebus.

Expressbussföretaget Swebus fortsätter att bygga ut sina samarbeten med andra bussföretag. Nu inleder Swebus ett nytt samarbete med det ledande danska bussföretaget Abildskou. Tillsammans erbjuder de båda företagen från och med torsdagen kombinerade resor över landsgränsen till Danmarks största städer. Det innebär även att danskar lättare kommer att kunna resa med Swebus.

Swebus kör sedan tidigare egen trafik till Kastrups flygplats och Köpenhamn. Det nya samarbetet innebär att Swebus kopplar ihop sitt linjenät med Abildskous linje 888 mellan Kastrup och Jylland, den största resesträckan i Danmark. De danska städerna Ålborg, Randers, Århus och Odense blir nya hållplatser i Swebus linjenät och resenärerna tar sig dit på en och samma biljett hela vägen från Sverige.

Abildskou är Danmarks ledande expressbussföretag med mer än en halv miljon resenärer per år. På sin linje 888 mellan Kastrup, Köpenhamn och Jylland erbjuder Abildskou upp till 15 avgångar varje dag. Samarbetet innebär även att Abildskou för första gången kan erbjuda sina kunder resor till Sverige.

Inför samarbetet har även justeringar gjorts i tidtabellen för att minimera väntetiden vid bytet mellan Swebus och Abildskous bussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)