Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kristianstad har Skånes bästa stadstrafik

Stadstrafiken i Kristianstad får högst betyg av alla skånska städer. Foto: Skånetrafiken.

Stadstrafiken i Kristianstad får högst betyg av alla skånska städer. Foto: Skånetrafiken.

Stadsbusstrafiken i Kristianstad, som körs av Transdev, är Skånes bästa. Det visar vårens kvalitetsmätningar som Skånetrafiken har gjort och som visar att stadsbussarna i Kristianstad inte ställde in en enda tur, samtidigt som man förbättrade punktligheten. Dessutom går resorna genom staden snabbare tack vare Kristianstadlänken. Allt detta har fått genomslag i resandet som under januari – april ökade med 5,5 procent jämfört med samma period förra året.

Kristianstads stadsbussar har bäst betyg av alla stadsbussar i Skåne. 8,11 på en tiogradig skala. Kunderna har fått sätta betyg på sin resa utifrån ett antal parametrar, som städning, bemötande, punktlighet m.m. Kristianstad har höjt sig på samtliga områden.

Resandet har ökat med 5,5 % hittills i år, januari till och med april, trots att det inte gjorts några större satsningar i trafiken i år.

– Det är såklart jätteroligt, säger Anna Archer, affärsutvecklare på Skånetrafiken. Vi har ett jättebra samarbete med Transdev som kör stadsbussarna. De har gjort en stor satsning på kvaliteten i trafiken och det är bland annat därför det inte är en enda tur som blivit inställd i april. De jobbar också med mätningar ombord för att få tidig återkoppling från dem som reser och har med förarna i sin ledningsgrupp, vilket höjer engagemanget. Det märks i trafiken och det har Kristianstadborna upptäckt.

I Kristianstad har Skånetrafiken, Kristianstads kommun och Transdev ett trepartssamarbete – SamKoll – för att gemensamt kunna prioritera satsningar på kollektivtrafik och stadsmiljö.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)