Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lena Adelsohn Liljeroth in i Strömmas styrelse

Lena Adelsson Liljeroth. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons.

Lena Adelsson Liljeroth. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons.

Den tidigare moderatpolitikern och kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth har valts in i styrelsen för Strömma Turism & Sjöfart AB. Tidigare har hon arbetat som journalist, varit riksdagsledamot och under åtta år varit kultur- och idrottsminister i den senaste alliansregeringen.

Strömma är ett ledande bolag inom upplevelseturism med ett stort antal rundturer med fokus på städer, kultur och natur. Verksamheten bedrivs nära det politiska livet och kulturlivet. Lena Adelsohn Liljeroth kommer med sina kunskaper medverka till att ytterligare fördjupa samverkan inom dessa områden, säger företaget i ett pressmeddelande.

Strömma verkar i huvudstäder och kryssningsstäder i Sverige, Finland, Norge och Danmark och är med sina 80 passagerarfartyg och 70 sightseeingbussar en ledande aktör inom rundturer och aktiviteter för främst besökare. Strömma omsätter ca 700 miljoner kronor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)