Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bästa resultatet någonsin för Keolis Sverige

2015 blev det lönsammaste och grönaste året hittills för Keolis Sverige. Hela bussflottan blev fossilfri och vd:n Magnus Åkerhielm firade med att åka buss som var förvandlad till trädgård. Foto: Ulo Maasing.

2015 blev det lönsammaste och grönaste året hittills för Keolis Sverige. Hela bussflottan blev fossilfri och vd:n Magnus Åkerhielm firade med att åka buss som var förvandlad till trädgård. Foto: Ulo Maasing.

Keolis Sverige redovisar sitt bästa resultat någonsin i företagets årsredovisning för 2015. Företagets resultat efter finansiella poster översteg i fjol för första gången 100 miljoner kronor. Det är fjärde året i rad som Keolis redovisar ett resultat som överträffar det föregående året.

– Det är glädjande att den positiva trenden håller i sig. Vi är i en lågmarginalbransch där medarbetarnas engagemang är avgörande för att vi ska vara framgångsrika. Det går inte att peka ut enskilda händelser utan det är ett gemensamt arbete där ökad medvetenhet, uppföljning och ständiga förbättringar ligger bakom resultatet, säger Magnus Åkerhielm, vd för Keolis Sverige.

Rörelseresultatet för Keolis Sverige uppgick i fjol till 107,6 miljoner kronor mot 64,3 miljoner år 2014.

Efter bokslutsdispositioner blev resultatet 94,2 miljoner mot 671,5 miljoner året innan. 2014 lyftes dessutom resultatet med 6,2 miljoner genom att Keolis Sverige fick ta emot 6,2 miljoner i koncernbidrag. 2015 fick man däremot lämna ifrån sig 6,4 miljoner i koncernbidrag.

Företagets omsättning uppgick 2015 till 4,2 miljarder, en ökning med omkring 50 miljoner från året innan.

Bland de viktigare händelser som företagsledningen lyfter fram för 2015 finns att Keolis bussflotta i fjol blev helt fossilfri. Samtliga företagets drygt 1 600 bussar körs nu antingen på el, biogas, HVO (syntetisk diesel), RME (biodiesel) eller etanol.

Keolis Sverige vann i fjol också upphandlingen av stadstrafiken i Karlstad och införde ett nytt linjenät i Stockholms innerstad.

Av årsredovisningen framgår också att Keolis har blivit ett allt mer mansdominerat företag. Andelen kvinnor bland de 5700 anställda är bara tolv procent, en nergång med två procentenheter sedan  2014.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Tyvärr på bekostnad av personalen. Den här artikeln är lite över ett år gammal, men nu är det mer aktuellt än någonsin. Keolis bedriver inte personalpolitik och har inte gjort det på några år. Keolis bedriver slaveri med bidragsoption. Jag hade tur som inte fick några större bestående men, men jag känner många som brutits ned och nu är så trasiga att de varken orkar eller kan göra något eller slåss för sin överlevnad. Keolis gör ingenting förutom hånar dem och skickar återbetalningskrav på lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)