Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Europas bussmarknad ökade

Nyregistreringarna av bussar rusade upp i maj. Foto: Ulo Maasing.

Nyregistreringarna av bussar rusade upp i maj. Foto: Ulo Maasing.

Bussmarknaden i EU expanderar om man ser till registreringsstatistiken. Det framgår av de europeiska fordonstilllverkarnas branschorganisation ACEA. Antalet nyregistrerade medeltunga och tunga bussar ökad i maj med 2,6 procent, jämfört med maj förra året. Även under året hittills har nyregistreringarna ökat.

I maj nyregistrerades i Europa totalt 3 075 bussar över 3,5 ton. Av de stora marknaderna var ökningen särskilt stark i Frankrike (+37,4%), Italien (+21,9%), Spanien (+14%) och Tyskland (+11,5%) medan den brittiska marknaden minskade med 2,1%.

Under årets första fem månader ökade nyregistreringarna av bussar över 3,5 ton med 3,3% till 15 413 enheter. Även sett till perioden januari – maj minskade efterfrågan på bussar i Storbritannien (-7%). Även Italien uppvisar en minskning under perioden (-8,1%), medan Tyskland (+12,8%), Frankrike (+11,4%) och Spanien (+5,7%).

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)