Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommunal: Inga systematiska schemafel hos Arriva

Foto: Arriva.

Foto: Arriva.

Det förekommer inga systematiska fel i schemaläggningen av bussförare hos Arriva enligt en utredning som företaget har gjort och som har granskats av Kommunal. Bakgrunden är medieuppgifter om en rad missförhållanden hos Arriva i norra Storstockholm. Det var lokaltidningen Mitti som i en artikelserie hävdade att Arriva systematiskt frångick kollektivavtalet för timanställda bussförare.

Enligt Arrivas egen utredning saknar dock påståendena grund, något som även facket instämmer i.

–  Vi har granskat scheman för samtliga timanställda förare vid norrortgaraget fem månader tillbaka i tiden och vi konstaterar att det inte görs systematiska frånsteg från kollektivavtalet, säger Andreas Moberg, förhandlingssamordnare Kommunal.

– Vi upplever att vi har en god och konstruktiv dialog med Arrivas nuvarande arbetsledning och att vi tillsammans sitter ner och försöker lösa problem som uppstår, säger Magnus Eriksson, förhandlingsansvarig Kommunal.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)