Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD säljer batteridrivna turistbussar i Frankrike

Kinesiska BYD har gjort en rejäl inbrytning i Frankrike. Vid transportmässan i Paris förra veckan kunde man presentera order på tretton batteridrivna turistbussar och tre stadsbussar. Foto: BYD.

Kinesiska BYD har gjort en rejäl inbrytning i Frankrike. Vid transportmässan i Paris förra veckan kunde man presentera order på tretton batteridrivna turistbussar och tre stadsbussar. Foto: BYD.

Den kinesiska busstillverkaren BYD har gjort sin första inbrytning på den franska bussmarknaden. Företaget har sålt tretton batteridrivna turistbussar där, liksom tre stadsbussar av samma modell som man tidigare sålt till bland andra Amsterdams flygplats Schipohl och till Nobina i Ängelholm. Dessutom har BYD skrivit avtal med lokaltrafiken i Paris, RATP, om ett sex månaders fältprov med sin tolvmeters stadsbuss i Paris.

BYD:s batteridrivna turistbuss presenterades i våras i Paris. Foto: BYD.

BYD:s batteridrivna turistbuss presenterades i våras i Paris. Foto: BYD.

Förra veckan startade produktionen vid BYD:s nya fabrik i Qingdao i Shandongprovinsen i Kina. Till en början ska där tillverkas 1000 elbussar om året, ett antal som företaget planerar att öka till 5000 årligen. Den nya fabriken ska också fungera som BYD:s huvudkontor, exportcenter för elbussar och forsknings- och utvecklingscenter.

Det var i samband med den stora mässan Transports Public i Paris förra veckan som BYD avslöjade sin inbrytning på den franska marknaden. De tretton batteridrivna turistbussarna har beställts av två franska bussföretag. Ett av dessa har också beställt tre stadsbussar.

Turistbussarna premiärvisades i våras i Paris. De är inte avsedda för långresor utan i första hand för persontransporter i och kring städer, till exempel hotell- och flygplatstransfers, sightseeing och trafik till mässor och olika attraktioner. Bussarna har enligt tillverkaren en räckvidd på 200 kilometer vid normal trafik.

BYD har hittills tillverkat mer än 10 000 elbussar.

 

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)