Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt busslinjenät i Karlskoga

Linjenätet i Karlskoga ändras i augusti. Foto:Länstrafiken Örebro.

Linjenätet i Karlskoga ändras i augusti. Foto:Länstrafiken Örebro.

Länstrafiken Örebro lägger om busslinjenätet i Karlskoga från den 14 augusti. Samtidigt ökas turtätheten efter den översyn av linjerna som Länstrafiken har gjort av linjesträckningarna i Karlskoga tätort. Linjerna har prioriterats om och rätats ut för att göra resorna snabbare och säkrare. Områden med stort resande och potential för ökat kollektivt resande har prioriterats, uppger Länstrafiken.

Generellt innebär förändringarna en större regelbundenhet i bussavgångarna. Enklare och mer enhetliga tidtabeller har varit i fokus tillsammans med en ökad turtäthet.

– Genom att göra tidtabellerna mer förutsägbara och utöka antalet bussavgångar bedömer vi att fler kommer bli intresserade av att välja bussen, säger Thony Lundberg, Trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Handelsområdet Storängen är ett av de områden som får bättre busstrafik genom att området får en egen linje, linje 1, i stadstrafiken förutom linje 502 mellan Degerfors och Karlskoga.

För resor inom Karlskoga tätort finns det även möjlighet att använda regionbussarna så som exempelvis bussarna till och från Nora och Degerfors. Omdragningarna av linjenätet medför också att linje 4 inte behövs längre. Den har haft få resenärer och delar av vägnätet i Aggerud har inte varit fullgott anpassat för busstrafik.

– Genom de förändringar vi gör nu bör fler få bättre tillgång till bussarna samtidigt som trafiken ska flyta på bättre. Vi är medvetna om att vissa resenärer, särskilt i Aggerudsområdet, kommer få något längre till busshållsplatsen. Men sammantaget innebär förändringarna en ökad tillgång till bussen för fler resenärer. Och då är det bättre att vi sätter in bussarna där fler resenärer efterfrågar dem, kommenterar Mats Gunnarsson (MP), Regionråd och ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden i Karlskoga.

Share Dela

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Hej ! Jag undrar varför Linjen 1 i Karlskoga inte kommer att gå på Söndagar. Många resenärer från sandviken o jag från Bråten blir hårt drabbade när det inte går någon buss på söndagar. Hör tänker ni då ?? Ni vill ju att folk ska kunna åka buss eller ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)