Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stockholm klättrar på europeisk turisttopplista

Stockholms popularitet ökar. Foto: Ulo Maasing.

Stockholms popularitet ökar. Foto: Ulo Maasing.

Stockholm har nu passerat storstäder som Hamburg och Amsterdam på den europeiska topplistan som mäter antalet gästnätter. Staden har en av de högsta tillväxttakterna i Europa när det gäller antalet gästnätter och har i år klättrat två placeringar, från plats 13 till plats 11, på Internationella ECM Benchmarking Reports lista som mäter hur turismen i Europas städer utvecklas.

Av 121 städer i Europa går Stockholm i år om stora städer som Hamburg och Amsterdam i antal gästnätter.

– Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och rankas ofta som en av de bästa städerna i världen att leva och arbeta i. Vi arbetar långsiktigt med Stockholms varumärke för att det ska utmärka sig internationellt, säger Karin Wanngård, (S), finansborgarråd i Stockholm.

Även för listan över internationell gästnattsstatistik klättrar Stockholm från plats 22 till plats 21, och av 25 städer i topp så har Stockholm den högsta tillväxttakten med 13,8%.

– Stockholm står för öppenhet, mångfald och hållbarhet i en internationell atmosfär. Vår stad är ett nav för innovation inom musik, teknik och kreativa näringar, säger Karin Mäntymäki , tillförordnad vd för Visit Stockholm.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)