Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storaffär i Östergötland – Stångåbuss köper Ringarums

Hans Bäck, vd för StångåBuss som köper Ringarums Busstrafik.

Hans Bäck, vd för StångåBuss som köper Ringarums Busstrafik.

En storaffär i bussbranschen i Östergötand blev på onsdagen verklighet. StångåBuss har förvärvat Ringarums Busstrafik som från och med onsdagen är ett helägt dotterbolag till StångåBuss Transport AB. StångåBuss stärker därmed sin position i Östergötland med tillsammans omkring 300 anställda.

StångåBuss bildades 1998 och har idag runt hundra fordon och nästan 200 anställda. Verksamheten bedrivs från depåer i Linköping, Kisa och Åtvidaberg med huvudkontor i Linköping. StångåBuss kör bussar i linjetrafik, skoltrafik och beställningstrafik samt godstransporter.

Ringarums Busstrafik grundades 1947 av Uno Andersson. Förutom bussar i linje- och beställningstrafik har företaget ett omfattande reseprogram. Ringarums har idag 39 fordon och drygt 100 anställda. Ringarums driver också bensinstation och värdshus som dotterbolag.

Ringarums Busstrafik blir ett helägt dotterbolag till StångåBuss Transport AB från och med den 15 juni. Båda bolagen ligger långt fram när det gäller miljöarbete och kör i stort sett all trafik på HVO, ett helt förnybart bränsle som ersätter fossil diesel.

Företagen säger sig ha en liknande företagskultur och en lång historia av samarbete. Personal och kunder kommer inte att märka av förvärvet så mycket till en början då företagsnamnen behålls.

Stångåbuss uppger i ett pressmeddelande att fokus ligger på att hitta gemensamma resurser och stärka samarbetet ytterligare. StångåBuss och Ringarums ingår redan idag i företagskonstellationen eBuss tillsammans med ytterligare ett bolag.

– Ringarums har varit familjeägt i nästan sjuttio år och vi har de senaste åren letat efter en köpare som kan förvalta vårt bolag. Vi är övertygade om att StångåBuss är rätt, säger Sune Andersson, vd för Ringarums.

– Ringarums är ett välskött bolag som passar bra in i StångåBusskoncernen. Vi ser fram emot att driva Ringarums vidare och är positiva inför framtiden. Vi på StångåBuss tackar för förtroendet. säger Hans Bäck, vd för StångåBuss.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)