Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss köper in sig i Norge

Bergkvarabuss har köpt 35 procent av norska Busschsrater.no med option att förvärva ytterligare andelar i företaget.

Bergkvarabuss har köpt 35 procent av norska Busschsrater.no med option att förvärva ytterligare andelar i företaget.

Sveriges största familjeägda bussföretag, Bergkvarabuss, expanderar i Norge. Bergkvarabuss har köpt 35 procent av det norska bussföretaget Busscharter.no med option att köpa ytterligare aktier i företaget.

Bakom affären ligger att Bergkvarabuss bedriver en omfattande turisttrafik i norra Europa, där Norge utgör en viktig marknad. Turismen från Asien till Norge ökar stadigt, likaså antalet kryssningsanlöp.

Sedan lång tid är Bergkvarabuss ´ dotterbolag Scandorama verksamt i Norge. Enligt Bergvkvarabuss skapar affären med Busscharter.no en plattform för vidare utveckling av verksamheterna, med målsättningen att på sikt skapa en komplett busserviceanläggning i Oslo. Denna ska även omfatta en fordonsverkstad för underhåll av vagnparken.

Bergkvarabuss har under flera år samarbetat med Busscharter.no AS.

Affären öppnar enligt parterna möjligheter för Busscharter.no att dra nytta av stordriftsfördelar, kunna åta sig större uppdrag och delta i fler upphandlingar. Dessutom får man tillgång till Bergkvarabuss omfattande kontaktnät i Europa.

– Förvärvet i Busscharter.no passar in i vår långsiktiga strategi att öka vår närvaro i närområdet. Deras breda geografiska verksamhet och stora norska kontaktnät, gör dem till en intressant partner. Att Hans-Eirik, VD och innehavare, framstår som en mycket engagerad och driftig entreprenör med en vision om att driva ”hele Norges Busselskap” gör att affären känns ännu roligare, säger Göran Mellström, vd i Bergkvarabuss AB.

– Jag är mycket nöjd med det förtroende Bergkvarabuss AB har visat oss, och vi ser fram emot att vi tillsammans tar Busscharter.no AS till nya höjder, säger Hans-Eirik Svepstad, VD Busscharter.no AS.

Bergkvarabuss/Mekka Traffic AB har idag drygt 1 000 fordon och koncernen sysselsätter cirka 1 600 årsanställda.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)