Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Head-up-display för bussar ökar säkerhet och effektivitet

Continentals Hed-up-display ger bussföraren information utan att föraren behöver vända bort blicken från trafiken. Bild: Continental.

Continentals Hed-up-display ger bussföraren information utan att föraren behöver vända bort blicken från trafiken. Bild: Continental.

Teknologiföretaget Continental, mest känt för sina däck, kommer att på den stora IAA-mässan i Hannover i september visa nya, digitala så kallade head-up-displayer (HUD) för bussar och lastbilar. Head-up-displayen visar viktig körinformation på en genomskinlig panel i förarens direkta synfält utan att föraren behöver vända bort blicken från trafiken. Ökad trafiksäkerhet och effektivitet är fördelarna, enligt Continental.

– Digitaliseringen öppnar enorma möjligheter för transportbranschen. Den gör det möjligt med innovationer som head-up displays och automatisk körning, säger Nikolai Setzer i Continentals företagsledning.

I Europa kommer Continental att i första hand marknadsföra sin Combiner-HUD där en genomskinlig skiva, en combiner, visar en bild med information från instrumentbrädan.

– Vi betraktar head-up-displays som en viktig del i samspelet mellan människa och maskin för ökad trafiksäkerhet för bussar och lastbilar. Systemet ger föraren förhandsinformation om vad bussen planerar att göra vid automatiserad körning, säger Michael Ruf som är chef för avdelningen för nyttofordon och eftermarknad hos Continental.

IAA-mässan hålls i Hannover den 22 – 29 september.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)