Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solaris i storsatsning i Indien

Solaris går samman med JBM Group i Indien för att sälja elbussar och hybridbussar på den indiska marknaden. Foto: Solaris.

Solaris går samman med JBM Group i Indien för att sälja elbussar och hybridbussar på den indiska marknaden. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris, som också har haft en hel del framgångar i Sverige, gör nu en satsning på den väldiga indiska bussmarknaden. Solaris och indiska JBM Group som bland annat tillverkar bussar har etablerat ett joint venture (samriskbolag). Företaget ska utveckla, sälja och sköta underhåll av elbussar och hybridbussar på den indiska marknaden.

Solaris´ roll i det nya företaget kommer att vara att utveckla, integrera och leverera komponenter och kunnande för alternativa drivsystem till JBM. Den första gemensamt tillverkade bussen ska lanseras inom 12 – 18 månader, uppger Solaris.

Bussarna kommer att tillverkas vid JBM:s anläggningar i Indien och delvis bygga på Solaris´ konstruktion.

Det nya bolaget JBM Solaris joint venture kommer att ha sitt kontor i Delhi.

Nishant Arya, koncernchef för JBM Group, säger att samarbetet med Solaris kommer i precis rätt tid för att utveckla gröna lösningar som kommer att förändra kollektivtrafikbranschen i Indien”.

– För Solaris är det nya bolaget ett mycket viktigt steg. JBM och Solaris kommer tillsammans att revolutionera kollektivtrafiken i Indien genom att använda teknologi som har visat sig fungera globalt och som dessutom är kostnadsmässigt förmånlig, kommenterar Solaris´ vd Andreas Strecker.

JBM Group omsätter omkring tretton miljarder kronor om året och har cirka 20 000 medarbetare. Företagets bussdivision är inriktad på produktion av stadsbussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)