Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppkopplat, förarlöst och alternativa drivlinor på mässa

IAAFramtidDen nya världen gör sitt intåg på årets stora nyttofordonsmässa i Hannover, IAA. Ett särskilt tema med seminarier och konferenser kompletterade av guidade visningar kommer att ägnas åt den snabba utveckling som fordonsindustrin just nu går igenom, både när det gäller bussar och lastbilar. Det är en utveckling som i hög grad kommer att förändra verkligheten för alla som arbetar med såväl persontransporter som godstransporter.

Under samlingsnamnet “New Mobility World logistics” kommer man på ett antal seminarier, konferenser och visningar samt provkörningar av eldrivna fordon på mässan i Hannover att ägna sig åt fem teman: Uppkopplade fordon, förarstöd och självkörande fordon, alternativa drivlinor, logistik i städer och transporttjänster.

För första gången kommer IAA-mässan också att arrangera guidade visningar på de olika temana.

För bussbranschen är flera av seminarierna/konferenserna mycket intressanta. Måndagen den 26 september ägnas således tiden 10.00 – 13.00 åt bussar för såväl lokaltrafik som långväga trafik. Då behandlas nollemissioner, säkerhet och uppkopplade fordon.

Ett annat seminarium samna dag tar upp hur man kan ändra ekosystemet med hjälp av telematik och hur det påverkar eftermarknaden för fordonsbranschen.

Digitalisering av nyttofordon, framtida logistik i städer och hur nyttofordon kan bidra till att rädda klimatet är andra ämnen som tas upp under tiden 26 – 29 september.

Nyttofordonsmässan IAA arrangeras i år för 66:e gången och äger rum i Hannover den 22 – 29 september.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)