Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

AktieTorget flyttar Hybricon till obslista

En elbuss från Hybricon på laddstationen vid Umeå flygplats. Foto: Ulo Maasing.

En elbuss från Hybricon på laddstationen vid Umeå flygplats. Foto: Ulo Maasing.

AktieTorget, där elbusstillverkaren Hybricon i Umeå är noterad, har flyttat handeln med Hybriconaktier från den ordinarie listan till sin observationslista. AktieTorget motiverar flytten med att man ”vid en översiktlig granskning av bolagets informationsgivning upptäckt ett flertal brister.”

AktieTorget begär nu att Hybricon kompletterar sin information till aktiemarknaden och har informerat företaget om vilken kompletterande information som behövs.

”AktieTorget anser mot bakgrund av ovan att Hybricon har informerat marknaden på ett bristfälligt sätt och därigenom underlåtit att följa AktieTorgets regler. AktieTorget bedömer därför att det råder stor osäkerhet kring bolagets informationsgivning och att handeln i bolagets aktie tillsvidare ska ske på observationslistan. AktieTorget kommer löpande pröva om det finns förutsättningar att återföra bolagets aktie till den ordinarie listan”, skriver AktieTorget i ett pressmeddelande.

Hybricon uppger att företagets styrelse och vd arbetar skyndsamt med att besvara samtliga AktieTorgets frågor ”så att företaget snaras kan bli avfört från observationslistan”.

– Bolaget kommer att delge marknaden ytterligare information när sådan finns säger Fredrik Jonsson, vd för Hybricon.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)